Na prednášky premiérky v Oxforde sa chystá aj David Cameron

25.02.2012 Celý región

Bratislava 25. februára (TASR) – Britský premiér David Cameron už avizoval, že príde na niektoré prednášky svojej slovenskej partnerky Ivety Radičovej. Prezradila to v rozhovore pre TASR. Odchádzajúca predsedníčka vlády nastúpi na St. Anthony\'s College, ktorá sa špecializuje na medzinárodné vzťahy, ekonómiu, politológiu, históriu a antropológiu. V roku 1990 absolvovala v Oxforde postdoktorálne štúdium.

Na základe písomnej ponuky by tam mala začať prednášať od októbra, pričom ju vedenie prehovára, aby tam zostala najmenej pol roka. Radičová zvažuje, či začne v letnom alebo zimnom semestri, pretože potrebuje vybaviť množstvo vecí. Napríklad, ako na Britské ostrovy dostane svojich psov. \"Vyčítala som Davidovi Cameronovi, ktorý sa už teší na môj príchod, že majú najprísnejšie zákony na prevoz domácich zvierat a musím ich tam dať do karantény,\" uviedla. Určite sa však bude riadiť predpísanými pravidlami. \"Nebudem obchádzať zákon,\" deklarovala s tým, že sa britskému premiérovi posťažovala, aké to majú v tomto prípade zložité.

Po titulkoch, ktoré sa objavili v súvislosti s jej pôsobením v Oxforde v niektorých slovenských médiách, pristúpila k tomu, čo považuje za neskutočne trápne. \"Nosím to pozvanie prefotené pri sebe v iPade. Nikdy som nemyslela, že budem musieť po niečom takom siahnuť,\" konštatovala. Podľa nej z toho zostalo šokované i samotné vedenie St. Anthony\'s College. Za túto nepríjemnosť sa im ospravedlnila. \"Zo slovenských médií im nikto netelefonoval. Neviem, s kým tam novinári hovorili, ale s tými, ktorí tam rozhodujú, nikto,\" uzavrela premiérka.
 

Vyberte región